Ins & Outs van hetMTB Power!

Programma

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Sterker en vaardiger

over de trails

INSTAPLEVEL
BEGINNER-GEMIDDELD
GROEPSGROOTE
6 deelnemers
PROGRAMMA DUUR
12 weken

Start jouw jaar in vorm met de kracht- en skills training van MTB Power: voor en door mountainbikers. 12 weken kracht- en skills training voor mountainbikers in een kleine groep onder begeleiding van professionals. Kom naar de INFO-AVOND op dinsdag 2 april 2024 en ontmoet het team!

Veel mountainbikers leren zichzelf techniek aan, tijdens hun ritten over de trails. De kans is groot dat ze daarom nooit de volle beleving van deze mooie sport ervaren.

In het MTB Power! programma ga je ervaren hoe kracht en skills jouw MTB-beleving in positief opzicht veranderen. In een uitdagend programma krijg je 12 weken lang begeleiding door personal trainers en instructeurs met aandacht voor specifieke krachttraining voor mountainbikers, maandelijkse outdoor skills training en trail riding in een uitgebreid en uniek (privé) skillspark, ondersteund door een 3D bodyscan en afgestemd op jouw inspanningen als mountainbiker.

Dit programma is niet bedoeld voor mountainbikers die alles al weten en volkomen tevreden zijn met hun huidige conditie, kracht en skills. Het is ook niet bedoeld voor sporters die nog niet zeker weten of mountainbiken wel écht hun sport is.

Het MTB Power! programma is wél bedoeld voor mountainbikers die toegewijd zijn om te leren en tijd vrij te maken om beter en sterker te worden.

We helpen je om:

  • Met meer zelfvertrouwen en ontspanning over de trails te gaan
  • Specifieke kracht, coördinatie en flexibiliteit op te bouwen
  • Kennis op te doen over hoe jouw fysieke, mentale en technische skills op elkaar aansluiten
  • Te focussen op het verbeteren van techniek tijdens je eigen ritten
  • Meer te genieten van mountainbiken door meer kracht, energie en de juiste techniek
VOOR WIE IS HET MTB POWER PROGRAMMA BEDOELD?

Het MTB Power! programma is bedoeld voor een mountainbiker die met enige regelmaat fietst (of gefietst heeft) en graag beter, sterker en vaardiger op de fiets wil zitten om het mountainbiken leuker, sneller, veiliger en minder blessuregevoelig te maken. Het programma is geschikt voor alle leeftijden en houdt rekening met individuele wensen en eisen, zoals blessures en beperkingen.

WELK RESULTAAT MAG IK VERWACHTEN?

Na deze 12 weken rijd jij met meer zelfvertrouwen en meer ontspannen op je mountainbike, is je spierkracht en conditie fors toegenomen en ben je fysiek en mentaal opgewassen tegen de meest voorkomende uitdagingen op de Nederlandse trails. Door een afstemming van kracht- en skills training, tips & tricks en voedingsadvies begrijp je wat er belangrijk is om je verder te ontwikkelen. Je kunt er na dit programma voor kiezen om, met de opgedane kennis, zelfstandig verder te trainen of deel te (blijven) nemen aan small groups of personal training.

KAN IK OOK THUIS KRACHTTRAINING DOEN?

We geloven in goede en persoonlijke begeleiding bij het uitvoeren van de krachttrainingen. De manier waarop je traint is van groot belang voor het resultaat en om blessures te voorkomen. Daarom is de krachttraining wekelijks op onze locatie in Amersfoort, maar krijg je ook toegang tot onze app. Hierin staan alle oefeningen van het huidige trainingsschema, inclusief instructie video’s van onze eigen personal trainers. Hiermee kan je thuis aan de slag, of bij een gym in de buurt om extra te trainen.

WAT HEB IK NODIG OM DEEL TE NEMEN?

Mountainbike
Geschikte MTB kleding

Gym kleding
Doorzettingsvermogen

Ervaring in de gym of met MTB clinics is niet nodig. De absolute voorwaarde is dat je gemotiveerd bent om wekelijks tijd vrij te maken voor krachttrainingen en de (maandelijkse) clinics. De tijdsinvestering is zo’n 3 tot 4 uur per week, inclusief jouw eigen mountainbike rit.

Maak je geen zorgen: omdat je werkt met een persoonlijke trainer wordt het afgestemd op jouw level. Heb je extra tijd nodig voor bepaalde vaardigheden of wil je een stap verder, dan passen we jouw programma aan.

ALL IN

€ 189 per maand

De programmaduur is 12 weken.
WEKELIJKSE KRACHTTRAININGStart: 10 april 2024
Einde: 26 juni 2024
MAANDELIJKSE SKILLS TRAINING13 april 2024
25 mei 2024
29 juni 2024
LOCATIE KRACHTTRAININGAmersfoort
FIT-Together
Terminalweg 39b
3821 AJ Amersfoort
LOCATIE SKILLS CLINICLeersum
MTB Gids Heuvelrug
Scherpenzeelseweg 53
3956 KD Leersum

ONZE TRAIL

in het kort

MND 1

DAG 0: PRE-PROGRAMMA

ONTMOET JE TRAINERS

Voordat er gestart wordt met de trainingen heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de coaches, bespreken we de details van het programma en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

MTB-Power - Team

DAG 1

3D BODYSCAN 0-METING

Als start van de training heb je de mogelijkheid om een 3D scan te laten maken, waarbij er een nulmeting wordt gedaan van onder andere gewicht, spiermassa- en omvang, visceraal vetpercentage, bmi en veel meer.

MTB Power - Visbody 3D Bodyscanner

DAG 1

KRACHTTRAINING WEEK 1 (START DEEL 1)

We starten met de training van blok 1 van 3: Krachtontwikkeling en basisconditie. Je traint wekelijks in de luxe, huiselijke en toegankelijke personal training studio van Fit-Together in Amersfoort. Je ontvangt ook een account voor onze app, zodat je alle oefeningen (uitgebeeld in video) ná de training ook extra thuis kunt blijven doen. Een blok duurt 4 weken.

MTB Power - Krachttraining bij Fit-Together-Amersfoort

DAG 4

WEEKLY CHALLENGE

Je ontvangt wekelijks een nieuwe challenge in je mailbox om je skills te trainen tijdens je eigen mtb-rit, op je eigen tempo. In totaal ontvang je 12 challenges en tips.

MTB Power - kracht & skills training voor mountainbikers

DAG 5

MTB CLINIC 1

In het prachtige en unieke (privé) skillspark van MTB Gids Heuvelrug wordt de eerste MTB clinic gegeven over de basisvaardigheden van mountainbiken: basischeck van de fiets, houding, kijken, remmen en bochten. Daarna gaat de groep richting het trainingsparcours voor een aantal oefeningen, om ten slotte nog een stukje van de trail van Leersum mee te pakken. 

MTB Power - Skills clinics MTB Gids Heuvelrug
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

MND 2

DAG 28

KRACHTTRAINING WEEK 5 (START DEEL 2)

We vervolgen de training met blok 2 van 3: Kracht, uithoudingsvermogen en specifieke MTB training. Ook dit blok duurt 4 weken en brengt je weer een stapje verder in je krachtontwikkeling.

MTB Power - Personal Training 3

DAG 46

MTB CLINIC 2

We vervolgen ons pad naar de 2e MTB clinic in het skillspark in Leersum en gaan aan de slag met professionele vaardigheden: next level bochten en het gebruiken van gewicht. Afsluitend gaan we de trails van Leersum op om het geleerde in de praktijk te brengen.

MTB Power! Skills clinics in Leersum
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

MND 3

DAG 56

KRACHTTRAINING WEEK 9 (START DEEL 3)

In dit laatste blok van de krachttraining ligt de focus op de (door)ontwikkeling van explosieve kracht voor korte en steile beklimmingen en afdalingen en werken we verder aan kracht en conditie door een combinatie van de eerdere fasen van de krachttraining.

MTB Power - krachttraining voor mountainbikers

DAG 84

3D BODYSCAN EINDRESULTAAT

Aan het einde van de training wordt opnieuw een 3D scan gemaakt, waarbij we de resultaten van deze meting kunnen afzetten tegen de nulmeting.

MTB Power - Visbody 3D Bodyscanner

DAG 88

MTB CLINIC 3 EN AFSLUITING

We sluiten het programma af met de derde en laatste clinic in het skillspark in Leersum en gaan aan de slag met gevorderde vaardigheden, zoals drops, jumps en andere vaardigheden. Aansluitend gaan we de trails van Leersum op om het geleerde in de praktijk te brengen en wordt het programma afgesloten met een lunch en een drankje.

MTB Power - Skills clinics MTB Gids Heuvelrug - Jumps & Drops
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]
https://mtbpower.nl/wp-content/uploads/2021/05/sign_black.png

KLAAR VOOREEN NIEUW LEVEL

van Mountainbiking?

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image